graciak.hu

Szeretetreméltóság, báj, jóság – mi Nők, ilyenek vagyunk, a Gráciák minket Nőket jelent!

Szedd össze magad, mert így csak elpazarlod az életed!

Szerző: | 2021. május 25.

Vannak az életben jó periódusok, igazán jó periódusok, ám mindenki életében eljön az az életszakasz is, amely nem szól másról, csak folytonos küzdésről, nehezebbnél nehezebb élethelyzetek túléléséről. A baj akkor van, ha elkezded feladni és észre sem veszed, az intő szavakat is már csak végítéletnek éled meg. 

Ha az alábbi 5 gondolat már a te fejedben is megfordult, netán valaki ezzel koppintott az orrodra, akkor ÉBRESZTŐ! – mert bizony itt az ideje, hogy összeszedd magad, húzd be a vészféket a lejtőn és kezdj el visszakapaszkodni bármi áron, mert különben elpazarlod az életed. 

  1. Túl sok időt morfondírozol azon, hogy vajon mit gondolnak rólad mások
    Mi a fontos? Hogy mindenki a barátod legyen, vagy legalább egy barátod legyen, aki mindenben melletted áll? Hogy mindenkinek megfelelj, vagy felelj meg magadnak, a saját elvárásaidnak, hogy aztán elért a saját céljaidat? Mindenki úgysem fog szeretni, tök felesleges ezért harcolni. És amíg te nem szereted magad, vajon mások hogyan tudnának? 

Inkább hasonlítsak egy keszekusza krikszkrakszra, mint gondosan megformált sormintára egy szép könyvben. 

  1. Szinte mindent feladtál, mert úgy érzed, hogy nem vagy elég jó
    Na igen, ez egyenes következménye az első pontnak. Hiszen ha te sem hiszel magadban, akkor mások sem fognak. Ha nem hiszed el, hogy képes vagy arra, amit elterveztél, akkor valóban felesleges belefogni. Ám a vajon képes vagyok-e rá, vagy az elég jó vagyok-e kérdések állandó analizálása helyett ideje volna cselekdni! Nem baj, ha elbuksz, más is elbukott már. Tudod mi a különbség a sikeres és a kevésbé sikeresek között? Hogy előbbiek soha nem adták fel. 

Az, hogy akarom, azt jelenti, hogy soha semmilyen körülmények között nem adom fel! 

  1. Mi nem jó bennem? 
    És ismét az előző pont következménye. Mert a nem vagyok elég jó kijelentés vezet a mi nem jó bennem kérdésig és ezer érvet, okot, jellemzőt sorakoztatunk fel alátámasztva a kijelentés helyességét. Ámbár, ha ugyanennyi energiát feketetnék abba, hogy észrevegyük mi az, ami jó bennünk, mi az, amitől különlegesek vagyunk, milyen sikereket értünk el, már rég nem itt tartanánk. Értékeld magad, mert ha te nem teszed, más sem fog értékelni téged!

A világnak szüksége van Rád! Igen, pont Rád! Igen! Minden hibáddal és a göndör kacajoddal együtt! … mert ettől lesz tökéletes és keres minden. Tőled és Veled!

  1. Félsz, halogatsz, bünteted magad
    Félsz munkahelyet váltani, félsz ismerkedni, félsz mindenféle változástól. Minden döntést halogatsz, mert azt mérlegeled, hogy mások mit fognak szólni hozzá, ahelyett, hogy azt mérlegelnéd, mennyivel lenne jobb neked. Ha valamilyen hibát vétesz, azonnal önmarcangolásba kezdesz. Túl szigorú vagy magadhoz és vak önmagaddal szemben, hiszen csak a hibáidat látod, amit eddig elértél azt nem. 

Attól, mert néha megrogyunk az élet terhei alatt, még nem leszünk gyengék. Sőt! Sokkal erősebben állunk talpra!

  1. Valójában teljesen más életre vágysz, de inkább megalkuszol
    ÉBRESZTŐ! EZ NEM A TE ÉLETED! Végy egy nagy levegőt és cselekedj! Itt az idő boldognak lenni!

Döntöttem! Boldog leszek! Itt és most! Nem tegnap, nem holnap, nem majd ez vagy az után egyszer. Ma, a jelenben, ebben a percben és minden pillanatban!

Kiemelt kép: Unsplash

Ha tetszett a cikk, oszd meg!

Pin It on Pinterest