graciak.hu

Szeretetreméltóság, báj, jóság – mi Nők, ilyenek vagyunk, a Gráciák minket Nőket jelent!

A nagyim 5 mondata, ami segít túlélni az “eztnemélemtúl” napokat

Szerző: | 2021. május 31.

Igen, sajnos mindneki életében vannak “eztnemélemtúl” napok, de akár periódusok is, amikor olyan mélypontra jutunk, hogy úgy érezzük innen nem tudunk kikeveredni. Minden rosszul sül el, baljós csillagegyüttállás dolgozik ellenünk, na meg az egész világ is. Bárhogy is próbálkozunk, csak egyre mélyebbre süllyedünk ebben az ingoványos katasztrófa sorozatban. Soha nem szabad elfelejteni, hogy innen csak mi tudjuk kirángatni saját magunkat, ám az alábbi 5 dolog hatalmas nagy segítség lehet hozzá. 

  1. Nem az egész életed rossz, csak most érzed úgy
    … és milyen igaz! Mert lássuk be, hogy nem történik mindig minden pont jól, de azért nem csak borús napokat éltünk meg életünk során. Itt az ideje felidézni boldog pillanatokat, sikereket, amelyekből erőt meríthetünk, mert bizony mindennel is megbirkózunk. 
  1. Nyugodtan sírd ki magad!
    … mert bizony a sírással megkönnyebbülünk! A sírás segít az önnyugtatásban, fájdalomcsillapító hatása van és segít helyreállítani az érzelmi egyensúlyunkat!
  1. Gyere Angyalom, hadd öleljelek meg!
    … a nagyi vagy anyukád ölelésénél mi lehet megnyugtatóbb, biztonságosabb?!
    Az egyszerű túléléshez napi négy ölelésre van szükségünk. Nyolc ölelésre van szükségünk a szinten tartáshoz. A fejlődéshez napi 12 ölelés kell. – állította Virginia Satir pszichoterapeuta.
  1. Én mindig szeretlek, mindig büszke vagyok rád, mindig számíthatsz rám!
    Nehéz időkben gyakran gondoljuk, hogy egyedül kell mindennel megküzdenünk, senki nem ért meg, senkinek nem vagyunk elég fontosak. Ez nagy hiba, hiszen egy anya vagy nagymama – és a család – feltétel nélkül szeretet és támogat mindig minden körülmények között. 
  1. Aludj egyet rá!
    Ne feledd, hogy a ma borús felhőit az éj szele tovább fújja. Holnap pedig egy új nap virrad, új reményekkel és talán új igazságokkal. 

Kiemelt kép: Unsplash

És ezt olvastad már?

Ha tetszett a cikk, oszd meg!

Pin It on Pinterest