graciak.hu

Szeretetreméltóság, báj, jóság – mi Nők, ilyenek vagyunk, a Gráciák minket Nőket jelent!

5+1 dolog, amit a Gilmore lányok tanítottak nekünk

Szerző: | 2021. október 13.

Nem kérdés, hogy miért imádjuk a mai napig ezt a sorozatot, de azért megpróbáljuk röviden összefoglalni. 

Hát kezdjük azzal, hogy Stars Hollow álmaink kisvárosa: életvidám, bájos kisváros, meghökkentő, ám annál vidámabb és vicesebb ünnepekkel, morgó, pletykás, őrült és dilis lakókkal, akiktől minden egyes rész végén tanultunk valamit és akikben azért csak-csak felfedezni véltünk valakit a környezetünkből.

Aztán Luke és a kávézója, ahova mind szívesen betérnénk, mert a pultos pontosan tudja, hogy milyen kávét kérünk és hogyan isszuk azt. És hát a lényeg, Rory és Lorelai varázslatos anya-lánya kapcsolata, ami néha túl csöpögős, néha túl idealizált, de titokban valami ilyesmire vágyunk mind: szülőként és gyerekként is. Persze, lehet mondani, hogy Lorelai felelőtlen, nem összeszedett anya, Rory pedig koravén, de talán pont ettől lesz még emberibb az egész történet.

És muszáj megemlítenem Sookie-t: mind vágyunk egy ilyen legjobb barátnőre! És a filmes és zenei utalások, egyszerűen zseniális. 

Na de lássuk, mit is tanultunk a Szívek szállodájának hősnőitől!

  1. Az élet rövid, beszélj gyorsan. 
  2. A szerelem nem tudomány, ott semmiben nem lehetsz biztos.
  3. Az élet egy harc. Vagy felfegyverkezel, vagy azonnal megadod magad.
  4. Addig semmit sem kapsz, amíg nem is kérsz. Ha már kérted, de nem kapod meg, akkor talán nem is volt érdemes várni rá. Van, ami sosem lehet a miénk, hiába is szeretnénk, hogy az legyen.
  5. Mindig hallgass a megérzéseidre!

És a bónusz +1
Kávéból soha nem elég.

És ezt olvastad már?

Ha tetszett a cikk, oszd meg!

Pin It on Pinterest