graciak.hu

Szeretetreméltóság, báj, jóság – mi Nők, ilyenek vagyunk, a Gráciák minket Nőket jelent!

A tökéletes bícsbádi egy szempillantás alatt – kizárólag anyukáknak

Szerző: | 2022. június 10.

A strandszezon közeledtével téged is elfog a rettegés, hogy hogyan festesz majd a sok szuperanyu között a strandon a súlyfeleslegeddel és a nem tökéletes gyereke(i)ddel, akik ha éppen úgy tartja úri kedvük hangosan nevetnek, csínyt csíny hátára halmoznak, hisztisek, nyafognak, vagyis lényegében gyerekként viselkednek?

Most lerántjuk a leplet arról a fantasztikus módszerről, amellyel egy szempillantás alatt eléred az áhított szuperanyu bícsbádit! 

Fontos! Pontról pontra kövesd az utasításokat, mert csak így garantált az ezer százalékos eredmény! 

  1. Vedd fel a fürdőruhád! Igen, azt ami a szekrény leghátsó sarkában elrejtve lapul. 
  2. Tölts magadnak egy pohár bort! Ne sajnáld, jó minőségű legyen! 
  3. Állíts be egy visszaszámlálót a telefonodon kerek 10 percre és indítsd el! 
  4. Most állj a tükör elé és nézz végig magadon! Aprólékosan, minden egyes négyzetmilliméter vizsgálj meg magadon! 
  5. Na most, hogy újra emlékeztetted magad, hogy honnan és pontosan mennyit kellene leadnod, hol kell eltüntetni a striákat, omolj össze és kezd el ostorozni magad, amiért a jó istennek olyannak teremtett, amilyen vagy. Ne fogd vissza magad! Csak keményen!
  6. Végre éktelenül visít a telefonod,  szóval eljött az idő: igyál egy újabb korty bort és vegyél egy nagy levegőt! 
  7. Ülj le egy pillanatra és gondold át, hogy miért is készülsz a strandra! 

Segítünk! 

Próbálj meg egy kicsit úgy gondolkodni, mint a férfiak! Nekik valahogy a génjeikbe van kódolva, hogy „leszarom”. Pontosan tudod, hogy a férjed a strandolás napján, az indulás előtt fél órával fogja elkiáltani magát, hogy hol is van az úszónadrágja meg a tangapapucsa (nem, ez nem valami új találmány, a férfiak így nevezik a flip-flopot). Nyilván már odakészítetted, ahogy a gyerek(ek) több tonnányi cuccát is: ezer faktoros naptej, minimum három féle, napsapka, váltóruha, váltópapucs, játék, könyv, mütymürüty, cumi, rágcsi, nyunyóka és a többi elengedhetetlen dolog, hogy ne robbanjon ki egy oltári hiszti, hogy valami nélkülözhetetlen otthon maradt véletlenül. Apa mindeközben nem kattog azon, hogy növesztett egy kis pocakot vagy a fürdőnadrágja már rég kiment a divatból, de te szerencsére vettél neki  újat. Apát nem érdekli, hogy lesz-e nála sportosabb, jóképűbb, fancybb apuka a strandon, hiszen tudja, hogy ő egy igazi hős a gyereke(i) szemében. 

És most tudatosítsd magadban, hogy Te pedig a legtökéletesebb anyuka vagy a gyereke(i)d szemében, teljesen mindegy, hány kiló felesleg van rajtad, milyen a fürdőruhád, vagy a legújabb trend szerint vágattad-e a frizurád. És halld meg, hogy mire vágyik egy gyermek, amikor a strandra készül veled! 

„Ugye lecsúszúnk a leghatalmasabb és legkacskaringósabb csúszdán, anya ugye eszünk lángost, én ám három gombóc fagyit is meg tudok enni! Bírom a vizet egész nap, ugyan nem kell nekem alvós cumi! Becsszó nem lövöldözök a nénikre a vizipisztollyal! De ugye majd labdázunk is!”

Neki az élmény kell, Veled! Neked pedig a kikapcsolódás a családoddal! Nem pedig egy feszengő anyuka, aki csak igyekszik jól érezni magát. Ha Te legbelül vidám és boldog vagy, akkor a családod is az lesz! Kár attól rettegni, hogy olyan emberek, akiket nem is ismersz és lehet, hogy soha többet nem is látsz, mit gondolnak rólad. Hidd el, annyira érdektelenné vált a társadalom egymás iránt, hogy még a végén rosszul is esne, ha rájönnél, hogy valójában senki nem bámult meg vagy alkotott kéretlen véleményt rólad. Egyszerűen csak élvezd a pillanatot és gyűjtsetek élményeket!

  1. Igyál még egy korty bort és bármennyire is lehetetlennek tűnik, engedd el az önsanyargató gondolatokat, zárd ki a külvilágot és csak az igazán fontos dolgokra koncentrálj!
  2. Állj újra a tükör elé és nevesd ki ezt a nyavalyás világot! l
  3. Íme, most láthatod, ahogy átalakultál egy szabad és boldog anyukává, aki jól érzi magát a saját bőrében, a családja körében, bárhol és bármikor! Vigyázat strand! Itt jön a tökéletes bícsbádi!

Ne feledd! Nem a tökéletestől lesz boldog az életed, hanem a boldogság teszi tökéletessé! Az idő pedig megállíthatatlanul telik, kár egyetlen percet is arra vesztegetni, hogy vajon mit gondolnak rólunk mások. Mi nők amúgyis hajlamosak vagyunk a túlgondolásra és túlaggódásra, itt az idő, hogy ezt a kényszerességet hátrahagyjuk és egy kicsit lazábban vegyük önmagunkat és az életet! 

Kiemelt kép: Unsplash

Ha tetszett a cikk, oszd meg és ajánld az oldalt ismerőseidnek!

Pin It on Pinterest