graciak.hu

Szeretetreméltóság, báj, jóság – mi Nők, ilyenek vagyunk, a Gráciák minket Nőket jelent!

Tökéletes vagy, pont úgy, ahogy vagy!

Szerző: | 2022. augusztus 22.

Mindig lesz minimum egy valaki, aki szerint csak a baj van veled, de mindig lesz minimum egy valaki, aki szerint pont úgy vagy tökéletes, ahogy vagy! Ha csak egy pillanatra is meginog a hited önmagadban, olvasd ezt el, kérlek! 

Hidd el, tökéletes vagy, akkor is, ha hibázol! Nem gépek vagyunk egy hibátlanul megírt kóddal. Emberek vagyunk, akik a hibákból tanulunk! 

Tökéletes vagy akkor is, amikor kócos a hajad, nincs rajtad egy kiló vakolat és nem a legújabb dizájner ruha van rajtad. Nem jövök azzal a közhellyel, hogy a szépség belülről fakad, de hiába a külcsín, ha belül valami nem stimmel. 

Tökéletes vagy akkor is, ha utat engedsz az érzéseidnek. Akkor is ha ez éppen egy hisztiroham és krokodilkönnyeket ejtesz. Üvöltsd ki a bánatod, a haragod, az igazságtalanságot, amit érzel. Ha elfojtod, abba csal belerokkansz. 

Tökéletes vagy, amikor jóízűen eszel, élvezed az ízeket, nem pedig a kalóriákat számolod. Igenis elengedheted magad néha, mert nem veled van a baj, hanem a média mutat torz képet! Mindenkinek megjár a nehéz időkben az a tábla csoki, egy tál popcorn, a literes fagyi fele vagy éppen az az üveg bor. 

Tökéletes vagy akkor is, ha nemet mondasz. Nem vagy senki cselédje! És igenis kell annyira szeresd magad, hogy ne félj nemet mondani arra, amit nem akarsz megtenni. Aki mást mond, csak kihasznál. 

Tökéletes vagy akkor is, amikor a tükör előtt állva méregeted magad és sorolod a tested hibáit vagy éppen hiányosságait. Legyél is tisztában a külsöddel, hogy amikor a nagy ő bevallja, hogy éppen a kerekded formáid, vagy az elálló füleid miatt szeretett beléd, tudd, hogy igazat mond! 

Tökéletes vagy akkor is, ha nem vagy osztályelső és nem tudod minden kérdésre a választ. Az állásinterjún senki nem a jegyeidről fog faggatni, az lesz a fontos, hogy akarsz-e és képes leszel-e alkalmazkodni, fejlődni, eleget tenni a napi kihívásoknak, hogy elvégezd a munkád. 

Tökéletes leszel akkor is, ha nem szavazol feltétlen bizalmat mindenkinek, ha lesznek olyanok, akiket nem kedvelsz. Nem lehet mindenki az öribarink, elég csupán egyetlen igaz barát is. 

Tökéletes leszel akkor is, ha vitázol, harcolsz, hiszen kiállsz magadért, az elveidért! És tökéletes leszel akkor is, ha úgy érzed nem vagy az! Nem baj az, ha néha számot vetünk önmagunkkal, hisz ez a fejlődésünk része! 

Tökéletes leszel akkor, ha elhiszed végre, hogy nem a tökéletestől lesz boldog az élet, hanem a boldogság teszi tökéletessé! 

Kiemelt kép: Unsplash

Ha tetszett a cikk, oszd meg és ajánld az oldalt ismerőseidnek!

Pin It on Pinterest