graciak.hu

Szeretetreméltóság, báj, jóság – mi Nők, ilyenek vagyunk, a Gráciák minket Nőket jelent!

Ízig-vérig nőnek lenni… Na, de hogy is kell ezt csinálni?

Szerző: | 2023. április 04.

Mindig irigykedve figyeltem azon nőtársaimat, akik azok a tipikus ízig-vérig nők. Soha nem értettem, hogy csinálják…mitől olyanok, amilyenek. A ruha, a smink, a frizura? Az önbizalom? Vagy csak meg kell érni rá? Sikeresek és van pénzük, ezen múlna csak? Vagy, mert olyan férfi áll az oldalukon? De vannak szingli ízig-vérig nők is és a 21 éves unokahúgom is az! Hát akkor hogy is van ez? 

Nos egy dolgot mindenképp leszögezhetünk: meg kell érni arra, hogy lányból nővé válj!  Na nem úgy értem, hogy ez életkorhoz kötött dolog, hanem, hogy egy folyamat! Kinek rövidebb, kinek hosszabb ideig tart és mindez a személyiségtől és az élettapasztalatainktól is függ. Valaki képes egyedül ízig-vérig nővé érni, míg másokból ezt egy férfi hozza ki, megint másokból egy kritikus élethelyzet vagy az anyává válás.  A tipikus ízig-vérig nővé válás folyamatában ahány nőt megkérdeznénk, én azt gondolom, annyi féle választ kapnánk. A nőként létezés eme voltának alapjaiban azonban azt gondolom, mind egyet fogunk érteni!

Egy ízig-vérig nő tisztában van önmagával és elfogadta magát minden előnyével és hátrányával. 
Egy ízig-vérig nő pontosan tudja mit akar és nem fél ezt kimondani.
Egy ízig-vérig nő erős és bátor, de ugyanakkor érzelmes és néha megriad.
Egy ízig-vérig nő kiáll magáért mindig, minden körülmények között, határozott, de ha hibázik, beismeri és felelősséget vállal a tetteiért és szavaiért.
Egy ízig-vérig nő nem szégyelli, ha valamit nem tud, nem fél kérdezni, nem fél tanulni.
Egy ízig-vérig nő tudja mi áll jól neki, már nem kísérletezik az éppen aktuális divattal, hanem saját divatot teremt és saját stílusa van.
Egy ízig-vérig nő tudja, hogy bármire képes akár egyedül is, de beismeri, hogy néha elfárad és egy szerető férfi karjaiban tudja magát a legjobban kipihenni.
Egy ízig-vérig nő tudja, hogy hatalma van a férfiak felett, de nem él vele vissza, mert társának tekinti, végtelenül tiszteli, mérhetetlenül szereti és egy életen át megbecsüli őket.
Egy ízig-vérig nő képes beismerni, ha szüksége van a másikra, és ha kell, foggal-körömmel harcol érte! Azonban egy ízig-vérig nő a vereséget is elfogadja és emelt fővel távozik. 
Egy ízig-vérig nő nem fél önmaga lenni, mert nem érdekli, hogy megfeleljen mindenkinek. Elfogadta, hogy mindenkinek nem lehet megfelelni és mindenki nem fogja szeretni.
Egy ízig-vérig nő pontosan tudja, hogy vannak pillanatok, amikor naiv, amikor bolondos, amikor átmegy hisztérikába és kiállhatatlan, vannak pillanatok, amikor előbújik belőle a kislány, de máskor a vadmacska. 
Egy ízig-vérig nő büszke arra, hogy Nő és imád Nő lenni!

Na és hogy mikor jön el ez a pont az életünkben? Akkor, amikor a vélt vagy valós korlátainkat végre elengedjük, elfogadjuk magunkat és ki merünk teljesedni! Gyerünk Gráciák! Itt az idő kiteljesedni!

Kiemelt kép: Pixabay

Ha tetszett a cikk, oszd meg és ajánld az oldalt ismerőseidnek!

Pin It on Pinterest