graciak.hu

Szeretetreméltóság, báj, jóság – mi Nők, ilyenek vagyunk, a Gráciák minket Nőket jelent!

Cseppnyi varázslat – 11. rész – LoveStory

Szerző: | 2023. december 02.

Eltelt a nyaralás fele. És mivel vagyok előrébb? Semmivel. Anyámat és az ő anyját láttam, meg még egy halom másik asszonyt. Elkeseredve, megtörten. Ezt a víz ereje nélkül is tudtam igazából. Nálunk a nők elválnak. Ez van. Ez az én sorsom is. De aztán láttam apámat is, akinek pedig éppen megszakadt a szíve, szinte éreztem, amit ő. – Dia


– Mit kellene tennem?! – kiáltom bele a párnámba.  

Valószínűleg csak el kellene fogadnom, hogy ez van és nem nyomorgatni magam tovább. Majd lesz valahogy. Más is elvált és maradt ott egyedül, sőt nem csak egy gyerekkel. Ezek a nők erősek, bátrak. Én is ilyen kéne legyek. Valahogy össze kéne kapjam magam. Nekem valami erőt adó rituálé kellene…


– Lányok! Beszéljük már meg, hogy ki, mit látott a vízesés alatt! – rontok ki a szobából a nappaliba. 
Nina és Iza éppen kávéztak, most elkerekedett szemmel néznek rám. 
– Minden okés? – forgatja a szemét Nina. 
– Nem, hogy lenne? Mindhármunk élete fenekestől felfordult és nem beszélünk róla. De nekem beszélnem kell róla, különben megőrülök. Iza teljesen vérszemet kapott és az elmúlt héten több szeánszon vett részt, mint egy hindu pap. Te meg teljesen bezárkóztál és úgy csinálsz, mintha minden rendben lenne, pedig a padlón fekve kéne vergődjél! Én meg csapongok köztetek, mint az a bizonyos a levegőben…

Nem mondanak semmit, én pedig dühös vagyok. De most elhatároztam magam, nem fogom annyiban hagyni a dolgot. Bevágódom kettejük közé a kanapéra. 


– A vízesés alatt láttam a felmenőimet. Szomorúak és bánatosak voltak. Végtelenül egyedül voltak. Tehát a sorsom, hogy én is végtelenül egyedül legyek. A nők nálunk elválnak. Ezért hát sorsszerű, hogy az én házasságom is csődöt mondjon. Igazából ezért nem kellett volna eljöjjek ide. De Alana annyi mindent mondott. 
– Mit mondott Alana? – vág a szavamba Nina hitetlenül. – Közhelyeket?!
– Ne legyél undok Nina! Az a bajod, hogy Alaneabeléd lát! – mutogatok hevesen rá.
– Jaj de harciasak lettünk! – mozdul felém és úgy tesz, mintha meg akarná harapni az ujjam.
– Bolond! – legyintek rá. Na de, nekem azt mondta Alana, hogy hiába tudom minden kérdésemre a választ, ha utána semmit nem kezdek vele. Az ember hajlamos úgy tenni, mintha álomkóros lenne és halogat. Mert fél. Fél a változástól. 
– Ugyan már! Mindenki fél a változástól! – vágja rá Nina. 
– Én is csak szinte túlélem a napokat, ahelyett, hogy megélném. Elfogadom a sorsom, közben pedig halogatom a végkimenetelt. Mert igazából rohadtul nem akarom elfogadni. Én akarom a változást, de közben meg behunyom a szemem. Most kell felébrednem. Ez az a pillanat, amikor észnél kell lennem, mert most tudok tenni valamit. 
– Jaj, Dia, ezek mind-mind közhelyek… egy életvezetési coach is pont ezt mondaná…

Haragos leszek, de nem akarok Ninával vitatkozni, mert szerintem pont ugyanaz a baja, mint nekem. Fél. Csak ő éppen a realitását készül feladni, én pedig a sorsommal készülök szembe szállni. Felszegem a fejem és ellentmondást nem tűrően közlöm velük a tényeket:
– Ma esete mind elmegyünk a tűzszertartásra! Nem tűrök ellenvetést! – húzom fel az orrom. 
– Hát én… 
– Nem! – fojtom Ninába a szót. – Én is elmentem abban a minibbnél is minibb ruhában a buliba, ma te jössz el velem ebbe a buliba!
– Te bezzeg nem mondasz semmit, csak nevetsz a bajszod alatt! – néz Nina mérgesen Izára. 
– Pontosan! – nevet Iza. 
– Hát legyen! – kiáljta Nina dühösen és elvonul duzzogni a szobájába. 

Hosszasan nézünk utána. Már mozdulnék, hogy utánamegyek, amikor Iza megfogja a karom. 
– Ne legyen lelkiismeret-furdalásod. Kiálltál magadért és valamiért, amit szeretnél. És elég határozottan. Úgy hiszem ez volt az első lépés a benned élő instennő felfedezésének útján.  – kacsint rám. 
– Hát, izé, nem is tudom… – felelem zavartan.
– Nina is csak azért dühös, mert fél, hogy még többet tud meg és tapasztal, ami aztán végképp ledönti a realista falait és netalán előjön belőle az érzelmes nő. Neki is jót tettél, hogy nem hagytad magad, hidd el!

Hát nem is tudom. Tetszett határozottnak lenni, de most mégis aggódom, hogy megbántottam Ninát. De én is hiszem, hogy ez az ő érdekét is szolgálja. Nagyon remélem, hogy ma este történik valami csoda és varázsütésre oldódnak meg a gondjaink. 

A történet előző részét itt olvashatod.

A következő részt itt olvashatod.

Ha tetszik a történet oszd meg és ajánld az oldalt ismerőseidnek!

Pin It on Pinterest