graciak.hu

Szeretetreméltóság, báj, jóság – mi Nők, ilyenek vagyunk, a Gráciák minket Nőket jelent!

A boldogsághoz vezető út – Fogadd el, ismerd meg, változtasd meg!

Szerző: | 2024. január 12.

Ismered EGO-t? Nos, hát tudod, ő az a gonosz kis valaki, aki rettegésben tart téged! Ő az, aki megmondja neked, hogy ne merészelj egy picit sem másként gondolkodni vagy érezni, pláne a megszokottól egy hajszálnyit is eltérve élni. Miatta leszel féltékeny és irigy. Ugyanakkor nélküle egyáltalán nem az lennél, aki vagy! Aki néhanapján segít a szomszéd néninek hazacipelni a boltból a nehéz kosarat, aki szereti a blues zenét, de ki nem állhatja a spenótot, aki belépve a nagyihoz azonnal melegséget érez és akinek a lelke táncolni kezd vagy aki néhanapján azon agyal, hogyan is lehetne jobb a világ. 

EGO te magad vagy. Őt vagyis saját magad kell megismerni, megérteni és irányítani. Tudatosan. 

Születésünk pillanatában azonnal mozgásba lendülnek a túléléshez szükség programjaink, amelyek azután folyamatosan bővülnek. Felnőtt korunkra pedig ott állunk saját tapasztalatainkkal, meggyőződéseinkkel, hitrendszereünkkel és normáinkkal: azaz egész programok sorával. 

Az EGO tehát egy sor megoldó vagy éppen gátló program, ami a túlélésünk kulcsa és amiből a személyiségünk felépül. 

A fentiek alapján szerintem már sejted is, hogy hova akarok kilyukadni! Egy programon mindig van mit fejleszteni, javítani. Ahhoz, hogy jól működjön, le kell kövesse a változásokat – legyen szó bármilyen változásról -, szükséges az állandó megfigyelése és felülvizsgálata, hogy mindig jobb és több legyen. Ugyanezen elv mentén pedig ami nem tetszik benne, nem jól működik, azt meg lehet javítani vagy akár törölni is!

EGO-t tehát először is el kell fogadni. Fogadd el Önmagad, a teljes valódban, kívül és belül egyaránt. Ezután pedig ismerd meg! Tudd, hogy ki vagy! Lásd magad tisztán! Ehhez mérhetetlen bátorság kell, tudom én! De hidd el, amint belátod, hogy nem érdemes becsapni magad, szabaddá válsz! Ez egy igen hosszú és kalandos utazás, ami akkor kezdődik, amikor tudatosan odafigyelsz magadra. Odafigyelsz az érzéseidre, a gondolataidra. Látod a tükröket, amelyeket az élet mutat neked és megpróbálod megérteni, elfogadni, befogadni és elengedni. 

Légy önmagad! A világ imádja az eredetit! – Ingrid Bergmann 

Ne ölts fel álarcokat, ne vessz el másokban! Te, te vagy! Nem egy utánzat vagy egy sorminta része! Te egyedi és megismételhetetlen vagy! Így ha mindezt elfogadod és megismered magad, akkor a kezedben van a változás kulcsa is. Új programokat építhetsz be EGO-ba, amelyek építik jellemed, személyiséged. A hibásakat kijavíthatod, amelyek csak gátolnak a boldogulásban, elégedettségben, meghittségben és szeretetben, azokat akár törölheted is. Képes leszel uralni magad és irányítani az életed. Szabad leszel és hálás, ami maga a boldogság. 

2024 – 12 új fejezet – 366 új lehetőség – szökőév- itt az idő – most vagy soha – lásd a láthatatlant – az élet iskolája – mind diákok vagyunk benne – legyen ez egy boldogabb év – ne csak nézz – láss is – higgy magadban – bízz magadban – lásd a csodát – Te is egy csoda vagy – Szuperhős vagy – nincs lehetetlen – váltsd valóra az álmaidat

Kiemelt kép: Unsplash

Ha tetszett a cikk, oszd meg és ajánld az oldalt ismerőseidnek!

Pin It on Pinterest